снимка БулфотоПартенки слуховете, че повече няма да разчитаме на Петър Илиев. Първо, Петър

...
снимка БулфотоПартенки слуховете, че повече няма да разчитаме на Петър Илиев. Първо, Петър
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Партенки са слуховете, че няма да разчитаме на Петър Илиев

снимка Булфото

Партенки слуховете, че повече няма да разчитаме на Петър Илиев. Първо, Петър Илиев не е член на партията, той е специалист. Ще разчитаме на него по същия метод, нищо не се е трансформирало в връзките ни. Това е последната партенка, която върви от през вчерашния ден, разгласи Тошко Йорданов в коридорите на Народното събрание преди последното съвещание на 46-ото Народно заседание.

Попитан от Нова ТВ дали юристът още веднъж може да бъде препоръчан за министър от Има Такъв Народ в бъдеще, Йорданов отговори: „ Това е доста надалеч във времето “.

За това, че Има Такъв Народ е „ затворена страница “ за Петър Илиев, се заприказва след изявление на зам.-председателя на ПГ на партията Виктория Василева пред „ Дневник “. Във вторник тя сподели, че „ случилото се е завършила страница от политическата история на „ ИТН “ към този миг “.

„ Гледаме напред и се опитваме да не повтаряме същите неточности “, добави Василева. По думите ѝ - освен Петър Илиев, само че и " доста други хора " не попадали в бъдещия взор на партията. " Нещата би трябвало да се случват по по-различен метод, най-вероятно и в подбора на имената ", счита тя, съобщи настоящо.ком.

Илиев първо беше препоръчан за министър на правораздаването от Слави Трифонов ден след изборите на 11 юли, само че при направените промени в проектокабинета юристът, който преподава в СУ, стана претендент за вътрешен министър и силов вицепремиер. Той беше главната причина „ Демократична България “, „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и Българска социалистическа партия да не поддържат проектоправителството на Има Такъв Народ.

Причината – Петър Илиев беше упрекнат в плагиатство. Неговата книга " Компетенцията на Народното събрание " се ревизира от Етичната комисия на Софийския университет, защото се счита, че той е преписал десетки страници от теоретичен труд на специалиста по конституционно право доцент Наталия Киселова. Наскоро се разбра, че версията на книгата му е съкратена с 80 страници в новото си издание.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР